Meer resultaten voor schoorsteen

schoorsteen
 
Laat uw huis niet afbranden door een vuile schoorsteen Het Nieuwsblad.
Van alle branden waarvoor de brandweer moet uitrukken, is één op de drie ontstaan in de schoorsteen. Meestal als gevolg van een slecht onderhouden schouw waarop de haard of kachel zijn aangesloten. Iedereen die stookt met hout, kolen of stookolie in een kachel, een open haard of de centrale verwarming kan er vroeg of laat ee te maken krijgen, waarschuwt Besfe.be, de veiligheids en preventiedienst van de FOD Binnenlandse Zaken.
Schoorsteen vegen, belangrijker dan je denkt.
Door een opstapeling van roet en eventuele vogelnesten, kunnen vonken of vlammen van je verbrandingsketel, kachel of openhaard je schoorsteen doen vuur vatten. Daarnaast trekt een schoorsteen slechter wanneer er roet in zit. Dat wil zeggen dat de luchtafvoer via de schoorsteen bemoeilijkt wordt. Het gevaarlijkste gevolg daarvan is slechte verbranding en dat brengt CO met zich mee. CO is een onzichtbaar, geurloos en dodelijk gas. Nog een gevolg van een schoorsteen die slecht trekt, is een slecht rendement. Je hout of pellets zullen veel beter branden als ze toegang hebben tot een goede luchtstroom. Je huis zal sneller opwarmen en je zult minder brandstof verbruiken. Is je schoorsteen vegen verplicht of niet? Is je schoorsteen aangesloten op je centrale verwarming? Dan ben je verplicht hem te laten reinigen.
Lekkage schoorsteen: Oorzaken, Oplossingen Prijzen.
De schoorsteen of schouw heeft als taak deze rookgassen op een correcte manier af te voeren. Is er een probleem in de schoorsteen, dan koelen deze gassen onderweg af en slaan ze neer onder de vorm van condensatie of vocht.
Wanneer moet ik mijn schoorsteen laten reinigen? Energids.
Hij maakt ook van de gelegenheid gebruik om te controleren of het kanaal niet verstopt is door een vogelnest of losgekomen bakstenen. Roet is gevaarlijk en giftig afval dat de schoorsteenveger via een erkend verwijderingstraject moet afvoeren. De verwijdering van dit afval maakt deel uit van de diensten waarvoor u hem betaalt. Gooi het afval zeker niet weg met het huishoudelijk afval of strooi het niet uit in de tuin of op de composthoop! Ben ik wettelijk verplicht om de schoorsteen te laten reinigen?
HG schoorsteenveegpoeder dé gemakkelijke schoorsteenveegpoeder.
De teer en roetaanslag in de schoorsteen wordt veroorzaakt door onverbrande deeltjes die zich hechten aan de wand van het stookkanaal. Dit gebeurt bij het stoken van houtkachels, oliekachels, openhaarden, allesbranders of kolengestookte kachels. Door aangroei van roet ontstaat er een aanslag die zeer brandbaar is.
Kunstwerk De schoorsteen Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.
De Schelde ter hoogte van Rupelmonde. De Schelde, aangemeerde boot. De schoorsteen van een koolmijn verso Portret van een kunstenaar. Afbeelding niet beschikbaar. De slakkenberg van Parentville Couillet. De sporen op de slakkenberg. De staalfabrieken van Cockerill in 1878 Ougrée.
Lekkage schoorsteen: Opsporen repareren Uitleg.
Als alles netjes op zn plek zit werkt hij het af en is uw schoorsteen lek verholpen. Schoorsteen waterdicht maken door te impregneren. Zijn de stenen van uw schoorsteen poreus geworden? Dan is het ook mogelijk om uw gehele schoorsteen te impregneren.
natte isolatie op zolder rond schoorsteen BouwInfo.
Los van eventuele insijpeling kan er bijkomend nog iets gedaan worden rond die schoorsteen en het onderdak? Met isolatie tape eventuele spleten tussen schoorsteen en de verlaagde isolatie dichten. De warme lucht van de schoorsteen blijft wel hangen tussen die 2 balken en net onder de koude onderdakplaten die misschien ook vocht vasthouden.
Schoorsteenveger prijs: kosten verschillende soorten reiniging.
Wij hebben een naam hoog te houden op het gebied van schouwvegen, rookkanaal reiniging en schoorsteenvegen. Om u een goede indruk te geven van wat er allemaal bij komt kijken in de schoorsteenveger branche geven we u graag advies en technische informatie.

Contacteer ons